Jongeren

Begeleiding van jongeren die “anders” zijn. 

Coaching voor jongeren die “anders” zijn of als anderen jou “anders” vinden. Coaching thuis, op school, op het werk. Om lekker in je vel te zitten en jouw leven op de rit te krijgen.

Het loopt niet zo lekker in je leven. Je hebt problemen op school, thuis of op je werk omdat je “anders” bent en jij en/of je omgeving het moeilijk vinden daarmee om te gaan. Soms voel je je niet serieus genomen en niet gezien als mens.

Als jij leert omgaan met wie jij bent, gaat jouw omgeving daarin mee. Daar help ik jou, je ouders/verzorgers, je leraren, werkgever mee. In vertrouwen zodat jij je altijd veilig voelt.

Waarmee help ik zoal?

Ik help je bij problemen thuis, op school en/of op je werk.

Coaching thuis

– Jij begrijpt jezelf en wat er met je aan de hand is niet. Het is moeilijk om om te gaan met de problemen die je tegenkomt.

– Je ouders, zus(sen)/broer(s) begrijpen je niet en dat geeft strijd en moeilijkheden.

– Het maakt jou nog onzekerder. Daardoor vind je het moeilijk om jezelf te laten zien. Je voelt je vaak onzeker en misschien ook down.

– Je wilt zo zelfstandig mogelijk zijn en je vraagt je af hoe dat moet, hoe je dat doet.

Samen gaan we op zoek naar antwoorden op alle vragen die je hebt. Jij mag bovendien dingen inbrengen die jij bedenkt om sterker te worden. Ik voer gesprekken met je ouders, zus(sen), broer(s) als je dat wilt, zodat jij je thuis fijn voelt. En jij jezelf kunt (leren) zijn.

Coaching op school

– Je voelt je niet prettig in de klas.

– Leraren begrijpen je niet en lijken niet te luisteren naar je.

– Je hebt het gevoel dat mensen altijd jou moeten hebben.

– Je hebt een probleem met plannen en organiseren van je huiswerk en proefwerken.

– Het ene vak gaat makkelijker dan het andere. Voor sommige vakken sta je onvoldoende.

Samen zorgen we dat we de oorzaak van je problemen leren kennen. En aanpakken! Ik voer gesprekken op school, zodat je leraren en je mentor je beter begrijpen. En als het nodig is, help ik je met plannen en organiseren van je huiswerk en je proefwerken en geef ik je bijles in de vakken die je moeilijk vindt.

Zo krijg jij meer zelfvertrouwen en durf je meer jezelf te zijn op school. En wordt school een leuke tijd. Je wordt gezien door je leraren en mentor.

Coaching op je werk

Ik ga het gesprek aan met je werkgever zodat hij jou beter leert kennen. En weet hoe jij het beste functioneert in je werk. Ik begeleid jou om te ontdekken hoe jij je werk goed kunt doen waardoor je werken leuk vindt.

Coaching bij zelfstandig wonen

Ik begeleid je ook als jij zelfstandig woont of wil tleren om zelfstandig te gaan wonen. En leer je om te gaan met alle uitdagingen die dan op je pad komen. Een vaste structuur aanbrengen, je geld goed beheren tot en met kleine en grote veranderingen.

Waarom ik jou help?

Omdat ik vind dat jij het waard bent! Ik wil dat jij dat ook voelt. Ik was jarenlang lerares Frans en Engels, intern begeleider en zorgcoördiantor en werkte veel met jongeren zoals jij. Jij bent niet alleen. Iedereen is anders. Iedereen is uniek.Het is belangrijk dat jij én je omgeving leren hoe jij bent en wat het beste bij jou past. En hoe zij met jou om moeten gaan, jouw behoeftes leren kennen. En hoe jij met jouw uitdagingen dealt.

Er is altijd een oplossing. AN ANSWER!

Want ik geloof dat ook jij een fijn en gelukkig leven kunt hebben. DAAR HEB JE RECHT OP.

Dáárom help ik jou!