Wie ben ik?

Loes Modde, coach bij jongeren die problemen ervaren omdat ze “anders” zijn.

Persoonlijke begeleiding en coaching thuis, op school en op het werk.

Ik help elke jongere die tegen problemen aanloopt omdat hij of zij “anders” is. Thuis, op school en op het werk. Voor hen is het essentieel om zichzelf te kennen en met zichzelf om te leren gaan. en ook ouders, docenten, mentoren en werkgevers help ik om te leren omgaan met de uitdagingen die zij in de omgang met hem/haar tegenkomen.

Waarom?

Omdat iedereen het waard is zich fijn te voelen in zijn/haar eigen omgeving en het recht heeft zijn/haar eigen leven zo goed mogelijk op te bouwen. En lekker in zijn vel te zitten.. Ik geloof dat dat kan. Óók wanneer je aanloopt tegen een beperking, gedragsprobleem en/of leerproblemen.

Er is altijd een oplossing: an answer!

Een bak ervaring

Ik kom uit het onderwijs. Van docent Frans en Engels op de middelbare school schoof ik door naar het speciaal onderwijs. Daar maakte ik mij als docent, intern begeleider, decaan, ambulant begeleider, team- en afdelingsleider altijd hard voor de behoeftes van de leerlingen. Ik wilde dat elk kind zich prettig voelde en mee kon komen., Ongeacht zijn of haar uitdagingen.

De leerlingen in het speciaal onderwijs stalen mijn hart en ik zag dat ik meer kon doen.

Toen ik uit het onderwijs stapte zag ik mijn kans schoon: ik startte Coaching for Answers. Die naam zegt precies wat ik doe: samen vinden we de juiste antwoorden door de jongere en zijn/haar ouders, docenten en/of werkgevers te leren kennen. In gesprek te gaan, zaken te regelen en zo de neuzen dezelfde kant op te zetten. En te houden. 

Dat  begint bij elkaar begrijpen en te ontdekken wat wel werkt en wat niet. Ik begeleid soms jarenlang om bijvoorbeeld zelfstandig te leren wonen en dan om te leren gaan met de grote buitenwereld.

Ik leer elke jongere om uiteindelijk zoveel mogelijk op eigen benen te staan. En een fijn leven te creëren en blij te zijn met zichzelf., Met de mensen om hem of haar heen.

Want iedereen is zijn/haar eigen toekomst.

Loes Modde