Ouders/verzorgers

Coaching van ouders van een kind dat “anders” is

Coaching for Answers begeleidt ouders van een kind dat uitdagingen geeft thuis, op school of op het werk.

Coaching thuis, op school en/of werk voor als jouw kind “anders” is

Omdat jij de beste ouder voor je kind wilt zijn.

Je bent ouder van een kind met uitdagingen. Hij/zij heeft gedrags-en/of leerproblemen of beperkingen. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen en gekke en ingewikkelde situaties. Thuis, op school of op het werk. En strijd. Hoe leer je als ouder en gezin om te gaan met deze uitdagingen? En geef jij je kind intussen wat het nodig heeft om te groeien en gelukkig te zijn? En te blijven? Ook op school of op het werk? Zonder dat jij en je gezin en je kind eraan onderdoor gaan?

Daar help ik bij.

– Ik voer gesprekken met elk gezinslid (indien nodig) en filter daaruit wat iedereen nodig heeft om zelf en als gezin goed te            functioneren  met een gezinslid dat “anders” is. En zo de ontspanning en het gevoel van thuis terug te brengen in huis. Daarin begeleid ik jullie.

– Natuurlijk voer ik gesprekken met je kind over de dagelijkse gang van zaken, hoe hij/zij zich voelt en wat hij/zij nodig heeft. Ik coach   hem/haar in de eigen uitdagingen, zoals omgaan met de beperking, activiteiten oppakken, werk zoeken, begeleiding op school, met       het huiswerk, planning van het huiswerk en toetsen en training in sociale vaardigheden. Hierbij gebruik ik methodes als de RET, Teken    je Gesprek, psychodrama, Snel leren is Leuk Leren, Geheim Plezier Kwadrant en nog veel meer materiaal. Afgestemd op de behoeften    van jouw kind en gezin!

– Omdat je als ouder leert onder welke omstandigheden en met welke tools en communicatietechnieken jouw kind het beste             functioneert, is het gemakkelijker om het gesprek aan te gaan met zijn/haar werk en/of school. Ook hierin mag je begeleding van mij    verwachten. Zo kan ik zorgen voor een optimale communicatie tussen jou als ouder, de school/werk en je kind zodat ook de   leraren/werkgever/collega’s om leren met de uitdagingen. En passend onderwijs/een passende werkplek goed af te stemmen op je  kind.

Ontspanning thuis, op school/werk

– Je kent je kind door en door en weet wat het nodig heeft

– Communicatie met school/werk wordt gemakkelijker: je kunt beter overbrengen wat jouw kind nodig heeft

– De prestaties van je kind verbeteren

– Je kind zit beter in zijn/haar vel, is gelukkiger en heeft meer zelfvertrouwen

– Thuis heerst een prettiger, onspannender sfeer

Waarom ik jouw kind help?

Omdat ik vind dat elk kind het waard is om lekker in zijn/haar vel te zitten. Gelukkig te zijn en te groeien. En vol zelfvertrouwen in het leven leert te staan. Ik geloof dat dat kan., 

Ik was jarenlang docente Frans en Engels, intern begeleider en zorgco√∂rdinator en werkte veel met jongeren met een uitdaging. Het is alleen belangrijk dat zowel je kind als jijzelf en de rest van zijn/haar omgeving weet hoe hij/zij in elkaar zit en daarmee om leert gaan. 

En weet te handelen naar wat het beste bij hem/haar past,.

Er is altijd een oplsosing! An Answer!

Daarom help ik graag.